liczba użytkowników : 1 użytkownik okres licencji : 3 LATA ilość...
Cukier trzcinowy to cukier wytwarzany z trzciny cukrowej – wysokiej trawiastej rośliny występującej pierwotnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Cukier trzcinowy jest najczęściej dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy.
Erytrytol (inaczej erytrol) to bardzo zdrowy słodzik. Indeks glikemiczny erytrytolu wynosi zero, dzięki czemu jest on bezpieczny dla cukrzyków i zalecany osobom z insulinoopornością. Poza tym pozwala ograniczyć rozwój próchnicy zębów i chroni organizm przed działaniem wolnych rodników.
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego. Łodygi kwiatostanu nacina się i wyciska z niego biały, słodki sok.
Ksylitol 100% Danisco to fiński produkt do słodzenia, który swoim wyglądem przypomina cukier, jednak ma od niego aż 40% mniej kalorii. Doskonały do kawy, herbaty i deserów. Indeks glikemiczny = 8. W przeciwieństwie do cukru nie przyczynia się do rozwoju próchnicy.