Cukier trzcinowy to cukier wytwarzany z trzciny cukrowej – wysokiej trawiastej rośliny występującej pierwotnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Cukier trzcinowy jest najczęściej dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy.
Cukier trzcinowy to cukier wytwarzany z trzciny cukrowej – wysokiej trawiastej rośliny występującej pierwotnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Cukier trzcinowy jest najczęściej dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy.
Cukier trzcinowy to cukier wytwarzany z trzciny cukrowej – wysokiej trawiastej rośliny występującej pierwotnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Cukier trzcinowy jest najczęściej dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy.
Cukier trzcinowy to cukier wytwarzany z trzciny cukrowej – wysokiej trawiastej rośliny występującej pierwotnie w regionach tropikalnych i subtropikalnych. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Cukier trzcinowy jest najczęściej dostępny w formie kryształków, jako cukier biały i brązowy.
Erytrytol (inaczej erytrol) to bardzo zdrowy słodzik. Indeks glikemiczny erytrytolu wynosi zero, dzięki czemu jest on bezpieczny dla cukrzyków i zalecany osobom z insulinoopornością. Poza tym pozwala ograniczyć rozwój próchnicy zębów i chroni organizm przed działaniem wolnych rodników.