Zioła prowansalskie to mieszanka ziół, która pochodzi ze słonecznej...
Pieprz cayenne to bardzo ważna pozycja w diecie – pasuje do dań...
Szczypiorek to bylina z rodziny czosnkowatych. Cechuje się specyficznym,...
Oregano najbardziej jest znane jako przyprawa. Jednak oregano i...
Kurkuma to gatunek rośliny z rodziny imbirowatych, który...
Kardamon mielony to przyprawa dodawana do słodkich wypieków....
Kardamon mielony to przyprawa dodawana do słodkich wypieków....
Ziele angielskie wykorzystuje się do przyprawiania zup, sosów, gulaszów,...
Jagody goji to prawdziwa skarbnica witaminy A oraz C. Duża jest w nich też zawartość błonnika. Nie bez znaczenia jest zawarty w nich kompleks polisacharydowy (LBP). To właśnie on wpływa na glikemię (poziom glukozy we krwi) i prawidłową gospodarkę lipidową organizmu.
Jest wartościowym źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza wit. B3 oraz potasu. Zawarte są w nich polifenole, tokoferole oraz flawonoidy, które mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. Orzeszki ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów.
Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Ponadto są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Zawierają ryboflawinę, tiaminę, niacynę, kwas foliowy, potas, magnez, fosfor, wapń, polifenole, błonnik, karotenoidy i kwas fenolowy, witaminy C, A, E, B6 i K.
Zawiera wiele cennych witamin i składników mineralnych, m.in. witaminy z grupy B, wapno, magnez oraz cynk. Siemię zawiera glicerydy kwasu linolowego i olejowego.
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI Siemię lniane zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Zawartość tych kwasów w nasionach lnu jest podobna do ich zawartości w rybach. Ponadto stanowi naturalne źródło cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B, białka. Ziarna lnu charakteryzują się również wysokim...
Posiadają w swoim składzie cenne dla zdrowia witaminy (A, E, C, K oraz z grupy B) a także składniki mineralne, takie jak fosfor, wapń i magnez. Największą jednak zaletą jest wysoka zawartość potasu, który wspiera pracę mięśni szkieletowych oraz wykazuje właściwości obniżające ciśnienie krwi.
Są doskonałym źródłem witamin: A, C , E, B1, B2, B3, B6, K. Rodzynki są pełne składników mineralnych takich jak: wapnia, magnezu, boru, fosforu, żelaza, fluoru, krzemu, miedzi, potasu oraz manganu.
Jest wartościowym źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza wit. B3 oraz potasu. Zawarte są w nich polifenole, tokoferole oraz flawonoidy, które mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. Orzeszki ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów.
Jest niezwykle bogata w witaminę B, C, E, a także składniki mineralne jak miedź, mangan, magnez, potas, fosfor i żelazo. Jest ona także bogata w cenne związki antyoksydacyjne, działające przeciwnowotworowo.
Zawiera wiele cennych witamin i składników mineralnych, m.in. witaminy z grupy B, wapno, magnez oraz cynk. Siemię zawiera glicerydy kwasu linolowego i olejowego.
Źródło białka i soli mineralnych (fosforu, wapnia), zawiera także witaminy B, C, E oraz B6. Orzechy włoskie są naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych OMEGA-3, które związane są z dobrym zdrowiem.
Są doskonałym źródłem witaminy A, B6, D, E, K, błonnika pokarmowego oraz zdrowych kwasów tłuszczowych. Dostarczają organizmowi wiele składników mineralnych jak: potas, magnez, fosfor. Garść orzechów dziennie wystarczy, by uzupełnić zapotrzebowanie organizmu na witaminy i minerały.