F-Secure Total Security & VPN 3 PC 2 Lata Wersja Najnowsza Typ...
Najnowsza wersja Norton 360, zawiera 10 GB miejsca na kopię zapasową w...
Cenne źródło licznych wartości odżywczych, regularne spożycie obniża poziom cholesterolu we krwi oraz chroni przed chorobami serca i rakiem. Ziarna słonecznika są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyoksydanty jak cynk, magnez, żelazo, selen, potas i wapń. Nasiona są bogate w witaminy A, B, B1, B2, B6, D oraz dużą zawartość wit. E.
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI Siemię lniane zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Zawartość tych kwasów w nasionach lnu jest podobna do ich zawartości w rybach. Ponadto stanowi naturalne źródło cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B, białka. Ziarna lnu charakteryzują się również wysokim...
Zawiera wiele cennych witamin i składników mineralnych, m.in. witaminy z grupy B, wapno, magnez oraz cynk. Siemię zawiera glicerydy kwasu linolowego i olejowego.
Jest wartościowym źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza wit. B3 oraz potasu. Zawarte są w nich polifenole, tokoferole oraz flawonoidy, które mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. Orzeszki ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów.
Jagody goji to prawdziwa skarbnica witaminy A oraz C. Duża jest w nich też zawartość błonnika. Nie bez znaczenia jest zawarty w nich kompleks polisacharydowy (LBP). To właśnie on wpływa na glikemię (poziom glukozy we krwi) i prawidłową gospodarkę lipidową organizmu.
Są doskonałym źródłem witamin: A, C , E, B1, B2, B3, B6, K. Rodzynki są pełne składników mineralnych takich jak: wapnia, magnezu, boru, fosforu, żelaza, fluoru, krzemu, miedzi, potasu oraz manganu.
Jest wartościowym źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza wit. B3 oraz potasu. Zawarte są w nich polifenole, tokoferole oraz flawonoidy, które mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. Orzeszki ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów.
Znajdziemy w nich szereg witamin (A, C, D, E), witaminy z grupy B (B1, B2), składniki mineralne (żelazo, fosfor, magnez, wapń, mangan, cynk). Pestki dyni zawierają również błonnik, pełnowartościowe tłuszcze roślinne, lecytynę, fitosterole, fitoestrogeny i antyoksydanty.
Jest niezwykle bogata w witaminę B, C, E, a także składniki mineralne jak miedź, mangan, magnez, potas, fosfor i żelazo. Jest ona także bogata w cenne związki antyoksydacyjne, działające przeciwnowotworowo.
Jest doskonałym źródłem wielu ważnych składników odżywczych takich jak błonnik, potas, żelaza, fosfor, beta-karoten oraz sporo przeciwutleniaczy w tym witaminę C. Suszone morele mają wysoką zawartość witaminy A, C, E, B1, B2 oraz PP (niacyna).
Zawierają sporo magnezu, witamin z grupy B (zwłaszcza witaminy B3) oraz E, nienasycone kwasy tłuszczowe, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę. Spożywanie migdałów skutecznie obniża poziom cholesterolu i zwalcza wolne rodniki.
Witamina E zawarta w orzechach chroni przed działaniem złego cholesterolu, zapobiegając powstawaniu zmian miażdżycowych. Orzechy laskowe są skarbnicą potasu, zawierają sporo błonnika oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.