Mąka orkiszowa jasna (630) 500g pochodzi z przemielonych i oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera spore ilości białka oraz witamin z grupy B. Stanowi również bogate źródło potasu, fosforu oraz magnezu.
Mąka orkiszowa jasna (630) 1 kg pochodzi z przemielonych i oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera spore ilości białka oraz witamin z grupy B. Stanowi również bogate źródło potasu, fosforu oraz magnezu.
Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka w składnikach mąka sojowa jest jednym z najczęściej stosowanych półproduktów w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Jest dobrym substytutem jajek.
Mąka owsiana, jak sama nazwa wskazuje, pozyskiwana jest z ziarna owsa. Po zmieleniu jest grubsza i bardziej ziarnista niż mąka pszenna, a dodatkowo wyróżnia ją charakterystyczny i lekko orzechowy posmak. Podobnie jak popularne płatki owsiane, mąka owsiana ma wiele wartości odżywczych, dlatego polecana jest jako alternatywa lub uzupełnienie dla mąki pszennej.
Mąka owsiana, jak sama nazwa wskazuje, pozyskiwana jest z ziarna owsa. Po zmieleniu jest grubsza i bardziej ziarnista niż mąka pszenna, a dodatkowo wyróżnia ją charakterystyczny i lekko orzechowy posmak. Podobnie jak popularne płatki owsiane, mąka owsiana ma wiele wartości odżywczych, dlatego polecana jest jako alternatywa lub uzupełnienie dla mąki pszennej.
Sprawdzi się jako dodatek zarówno do słodkich wypieków jak i potraw wytrawnych czy składnik domowego pieczywa.
Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka w składnikach mąka sojowa jest jednym z najczęściej stosowanych półproduktów w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Jest dobrym substytutem jajek.
Mąka migdałowa zawiera niewiele węglowodanów, lecz jest bogata w zdrowe tłuszcze i błonnik. W związku z tym, ma ona niski indeks glikemiczny, co oznacza, że powoli uwalnia cukier do krwiobiegu i zapewnia trwalsze źródło energii. Ponadto, mąka migdałowa jest bogata w magnez, który również bierze udział w kontroli poziomu cukru we krwi, zmniejszaniu...
Mąka orkiszowa jasna (630) 2 kg pochodzi z przemielonych i oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera spore ilości białka oraz witamin z grupy B. Stanowi również bogate źródło potasu, fosforu oraz magnezu.