Oferta dotyczysoda kalcynowana (węglan sodu) 5000 gram 5kg...
Tagi
Ostatnio przeglądane
Estragon odznacza się intensywnym...
Podkategorie
Kolendra była znana już starożytnym lekarzom, Hipokratesowi i Pliniuszowi, którzy używali jej do łagodzenia skurczów przewodu pokarmowego oraz przy problemach z perystaltyką jelit. Roślina ta wspomaga trawienie, układ sercowo-naczyniowy, korzystnie wpływa na skórę, a także ma korzystny wpływ na apetyt.
Estragon odznacza się intensywnym korzenno-ziołowym aromatem. W kuchni sprawdzi się jako dodatek do ryb i owoców morza, duszonych warzyw, ale także do zup czy kremów.
Jest źródłem witaminy C, witamin z grupy B, witaminy E oraz przeciwutleniaczy, które eliminują wolne rodniki. Przyprawa ta dostarcza naszemu organizmowi potasu, fosforu, żelaza i magnezu. Jest także źródłem beta-karotenu, który odpowiada za jej piękny, wyrazisty kolor.
Suszone liście lubczyku używane są w kuchni przede wszystkim do doprawiania zup, sosów i potraw. Może być również stosowany jako dodatek do wywarów, gulaszy i sałatek.